Lees onze handige tips en trucs over motorjassen


Als motorrijder moet je voldoen aan een aantal verplichtingen. Je moet bijvoorbeeld in het bezit zijn van een motorrijbewijs en je moet te allen tijde een helm dragen. Maar sinds 2011 is het ook verplicht om op motoren met een vermogen van boven de 50 cc beschermende kleding te dragen. Daaronder goede motorjassen die specifiek voor motorrijders worden gemaakt. Een goede motorjas is ontzettend belangrijk, want het zorgt ervoor dat je het nooit te warm of te koud hebt en het beschermt je wanneer je lelijk ten val komt. Tijdens je zoektocht naar een geschikte jas kom je tot de ontdekking dat de keuze reuze is. Daarom geven we in onze blog handige tips en trucs over motorjassen.

Motorjassen met CE-protectoren

Goede motorjassen bevatten ook CE-protectoren van levels 1 of 2. Waarbij CE-level 2 protectoren de beste bescherming bieden. Protectoren zorgen voor een minder harde impact wanneer je bijvoorbeeld valt. Ze zitten in de regel in de ellebogen en de schouders verwerkt, maar je kunt ook kiezen voor rug- en borstprotectoren. Afhankelijk van welke motorjas je kiest. Wanneer je ook rug- en/of borstprotectoren wilt is het goed om te controleren of het model dat je wilt kopen dit ook ondersteunt.

Reflecterende details zijn belangrijk

Motorjassen zijn in de regel afgewerkt met reflecterende details en dat heeft natuurlijk alles te maken met de veiligheid. Je moet immers goed zichtbaar zijn wanneer je in het donker of in de schemering rijdt. Door de reflecterende details op de motorjas kunnen andere weggebruikers je makkelijker zien en voorkom je vervelende situaties. Vrijwel iedere jas heeft deze reflecterende details die soms overduidelijk aanwezig zijn, maar er zijn ook modellen waarbij ze iets subtieler aanwezig zijn.

Verschillende modellen motorjassen

Motorjassen zijn in verschillende modellen te koop en de keuze die je maakt is afhankelijk van hoe praktisch de jas moet zijn en welke stijl je jezelf wilt aanmeten. Als je op zoek bent kom je al snel tot de ontdekking dat er verschillende soorten, maten en kleuren zijn waaruit je kunt kiezen. Aan keuze dus geen gebrek! Je vindt er altijd wel eentje die naar wens is. Zo kun je kiezen voor een stoer jack van leer, een motorjas met een hoodie of een meer traditionele jas die optimale bescherming biedt, maar wel iets minder modieus is.

Verschillende soorten

Er zijn ook verschillende soorten motorjassen verkrijgbaar en de soort motorjas die je kiest is vooral afhankelijk van de omstandigheden waarin je rijdt. Je wilt het in ieder geval nooit te warm of te koud hebben en dan heb je dus ook logischerwijs voor elk seizoen een andere jas nodig. Voor in de winter kies je eerder om te rijden met een goede textiele jas met een dikkere voering terwijl je in de zomer weer meer profijt hebt van een doorwaai jas. Lederen jassen zijn nog altijd immens populair, maar de textiele motorjas wordt op dit moment het vaakst gekozen. Tegenwoordig zijn deze jassen ook kwalitatief net zo goed als het klassieke lederen motorjack. Toch hebben lederen motorjacks nog altijd een sterke voorkeur vanwege het stoere uiterlijk.

Ook voor een nieuwe motorhelm zit je bij ons goed!