Hoe houd je jouw kinderkledingkast opgeruimd en minimalistisch?


Elke ouder ergert zich wel eens aan de kledingkast van hun kind. Deze ligt namelijk altijd vol met een hoop gekochte en gekregen kinderkleding. Een deel daarvan past niet eens meer! Wat bewaar je, wat gooi je weg? Hoe hou je de kledingkast netjes en overzichtelijk? Met deze tips wordt dat een stuk eenvoudiger!

 

Beperken

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat je kind helemaal niet zoveel kleding nódig heeft. Dit neig je soms te vergeten door de consumptiemaatschappij waarin we leven. Vind je dit lastig te geloven? Probeer eens om een deel van de kleding van je kind apart te leggen en probeer een maand te leven met de overige, mooiste kleding. Merk je nu dat je echt te weinig hebt of kom je er eigenlijk prima uit? Door deze test krijg je zelf een indicatie hoeveel je nodig hebt en lukt het misschien beter om een kritische selectie te maken als je de kleding gaat sorteren om een deel weg te doen.

 

The power of basics

Naast de hoeveelheid kleding is het ook belangrijk om te kijken naar wat voor kleding je hebt voor je kind. Is het vooral trendy seizoenskleding of heb je veel tijdloze basic kledingstukken? Als je een meer minimalistische kledingkast wil creëren, zou je kunnen bedenken welke kleuren of modellen je kind mooi staan. Als je deze kleding dan zo basic mogelijk maakt, kun je de kledingstukken veel beter met elkaar combineren en heb je ook minder items nodig. 

 

Quality over quantity

Wanneer je gaat voor minder kledingstukken die tijdlozer zijn, is het wel belangrijk om de kwaliteit in acht te nemen. Het is namelijk wel belangrijk dat deze kledingstukken ook lang genoeg meegaan en deze hele tijd mooi blijven. Je zou kunnen overwegen om voor deze kledingstukken dan ook iets meer geld neer te leggen. Kindermerkkleding die je koopt bij grote warenhuizen of die je online kunt vinden hebben vaak een hogere kwaliteit. Als je ziet dat deze duurdere kleding langer mooi blijft, zal je je ook realiseren dat je helemaal niet meer zoveel kleding nodig hebt. Op deze manier blijft de kledingkast van je kinderen netjes en overzichtelijk!